Pogoji poslovanja

Z uporabo spletne strani se strinjate z navedenimi pogoji poslovanja, zato je izjemno zaželeno, da si jih preberete. Podjetje Lustija d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe poslovnih pogojev na spletnem mestu purepannonia.com kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

Pogoji poslovanja spletne trgovine purepannonia.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Osnovne informacije o podjetju (ime in sedež podjetja, številka registra).
 • Možnosti kontaktov, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s strankami (e-pošta, telefon).
 • Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
 • Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku).
 • Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave).
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza.
 • Način plačila in informacije o dostavi.
 • Časovno veljavnost ponudbe in sprotne aktualne informacije o akcijah, popustih.
 • Rok, (v roku 14 dni) v katerem je še možno odstopiti od pogodbe
 • Pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike – več na https://purepannonia.com/vracila/
 • Varstvo osebnih podatkov.

Trgovina Pure Pannonia jamči za varnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim, oz. nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Cene

Vse cene v spletni trgovini in na spletni strani purepannonia.com so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Na artiklu so cene navedene kot redna cena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za stranko. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena na sedežu prodajalca ali v poslovni enoti.

Načini plačila

Naročene izdelke lahko plačate na več načinov (izberete ob vnosu podatkov za oddajo naročila):

 • Plačilo z gotovino »Po povzetju«
 • Plačilo s kreditno kartico
 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo s Pay Pal-om

Izdelke se plača ob prevzemu blaga, torej ob povzetju. Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo oddano.

V primeru, da želite osebo presenetiti z darilom, ali plačati po predračunu, lahko v naročilu izberete po predračunu, pod komentar pa napišete  naslov oz. svoje želje.

Pri plačilu po predračunu prihranite 1 evro (pazi, da je evro vedno napisan enako – včasih imaš EUR, včasih €, včasih evro).

Posamezne akcije se med seboj izključujejo.

Postopek naročila preko spletne strani

Izbira izdelka

Za nakup v naši spletni trgovini ni potrebno opraviti registracije. Na spletni strani je zraven izdelkov gumb »Dodaj v košarico«. S klikom nanj dodate izdelek v košarico in lahko nadaljujete s pregledom spletne strani.

Odstranitev izdelkov

Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz košarice, mora klikniti na povezavo » Izprazni košarico«, ki se nahaja desno zgoraj na vrhu spletne strani.

Oddaja naročila

Kupec zaključi svoje naročilo tako, da klikne na desni gumb zgoraj “Naroči” in v obrazec na spletni strani vnese vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Kupec zaključi naročilo s klikom na gumb »Zaključite naročilo«. Če je bilo sporočilo uspešno posredovano, kupec prejme povratni mail.

Dokončna potrditev naročila

Ob spletnem naročilu boste prejeli e-pošto o prejemu oddanega naročila. Naročilo se šteje za potrjeno oz. zaključeno ob kliku na gumb v košarici “ZAKLJUČI NAROČILO”.

Dobava in dostava

Dostava izdelkov poteka preko kurirske službe. Dostava je mogoča samo na naslovih po Sloveniji. Izdelki bodo dostavljeni v roku od 1 do 5 delovnih dni od oddaje naročila. Več o tem na https://purepannonia.com/dostava/

Postopek vračila

Uporabnik, ki je potrošnik (tj. fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti), lahko v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe (od potrjenega naročila). Slednje mora pisno sporočiti na naslov:

 • Lustija d.o.o.
 • Oddelek za reklamacije
 • Naslov: Zagrebška cesta 20, 2000 Maribor

Ob odstopu od pogodbe v roku 14 dni, potrošniku ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe.

Stranka mora najkasneje v 14-ih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe (od potrjenega naročila) blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriva stranka, vrniti na naslov:

 • Lustija d.o.o.
 • Oddelek za reklamacije
 • Naslov: Zagrebška cesta 20, 2000 Maribor

Stranka krije stroške vračila, če je odstopila od pogodbe ko je bila pošiljka že poslana, je zavračala potrjeno pošiljko ali želela izdelek vrniti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če gre za blago, ki ga ni mogoče vrniti preko pošte je strošek vračila 10 €.

Potrošnik ne more odstopiti od pogodbe, katere predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih stranke in je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam (npr. ob naročilu izdelka izvenstandardnih dimenzij), ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Ponudnik mora stranki izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Stranka lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.

Pomembno:

Vrnjen izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, netestiran in v nespremenjeni količini. Prav tako mora biti izdelek vrnjen v originalni embalaži z vsemi priročniki in garancijo. Pri vračilu naj bo priložena tudi kopija računa in številka vašega TRR.  Za vračilo kupnine, gotovine ne izplačujemo. Po pregledu izdelka vam bomo v najkrajšem možnem času kupnino vrnili, najkasneje pa v roku 30 dni. V kolikor bi želeli vrniti izdelek plačan s plačilno oz. kreditno kartico, plačanih provizij ne vračamo. Vrne se le osnovni znesek.

Možnost vračila izdelka ni namenjena temu, da bi kupec izdelek testiral 14 dni nato pa ga vrnil, je samo garancija, ker si izdelka niste mogli fizično ogledati pred nakupom, da če vam ne ustreza ga lahko vrnete. Kar pomeni, da pazljivo odprete embalažo, si izdelek podrobno ogledate in ga v kolikor vam ne ustreza previdno zapakirate in vrnete nazaj na naš naslov.

Glede nakupa ležišč ni možnega vračila kupnine, ker se ležišča izdelajo po naročilu kupca. Ležišča ni možno odpreti brez poškodovanja embalaže. Ob nakupu vam svetujemo, da se oglasite v naši poslovalnici in testirate ležišče, kot razstavni eksponat, ali si ogledate vzorec izdelka pri tem vam bomo pa tudi lahko svetovali kaj bi za vas najbolj ustrezalo, da se lažje odločite za nakup.

Reklamacije in informacije

Pridržujemo si pravico do odstopanja fotografij od realnih izdelkov. Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na E-naslov: info@purepannonia.si (od ponedeljka do petka, od 7.30 do 15.30 ure).

V skladu z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

LUSTIJA d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino in nakup izdelkov na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri ponudniku in sicer v 24 mesecih od prevzema blaga. Za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih oz. 24 mesecih od prevzema, ponudnik ne odgovarja več. Kupec lahko zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Poškodovani paketi

Spletna trgovina Pure Pannonia pošilja pakete s kurirskimi službami DPD. Vsi paketi so zavarovani. Če se zgodi, da prejmete poškodovan paket, le tega reklamirajte pri kurirski službi, ki je dostavila paket, o tem pa obvestite tudi nas, da zadevo skupno rešimo v najkrajšem možnem času.

Naslov za vračilo paketa: Lustija d.o.o., Zagreška cesta 20, 2000 Maribor.

Garancija

Vsi izdelki v trgovini in spletni trgovini Pure Pannonia imajo garancijo. Ta je navedena na garancijskem listu. Garancija je zagotovilo proizvajalca, da bo izdelek v času garancije deloval brez napak ob pravilnem ravnanju. Če kljub temu pride do napake, bo pooblaščen servis izdelek brezplačno popravil najkasneje v roku 45 dni po prejetju izdelka na servis. Po preteku tega roka bodo izdeleki zamenjani z enakim novim brezhibnim izdelkom.

V primeru, da pokvarjeni izdelek ni identično zamenljiv ga bodo zamenjali z najmanj enakovrednim izdelkom. Če tudi to ni mogoče, pooblaščen servis izda »izjavo o nepopravljivosti«. Na podlagi sledeče izjave vam izdamo dobropis na podlagi katerega si lahko iz naše ponudbe izberete nov izdelek v enaki vrednosti, kot je bila vrednost nakupa izdelka z napako.

Garancijski list je v večini primerov priložen samemu izdelku oz. paketu. Na njem je naveden pooblaščen servis in garancijski rok. Garancijo lahko uveljavljate neposredno pri pooblačenem servisu ali pri nas. Priporočamo pa, da garancijo uveljavljate neposredno pri pooblaščenem servisu, saj je takšen postopek hitrejši vsaj za nekaj dni.

Pri pošiljanju na servis priložite paketu kopijo računa, garancijski list in kratek dopis z opisom napake. Dopišite pa tudi kontaktne podatke.

Odgovornost-prodajalca

Trgovina Pure Pannonia se trudi zagotoviti pravilnost vseh podatkov na strani, čeprav tudi pri vnosu podatkov lahko pride do napake.  Zato si pridružujemo pravico do spremembe cen in konfiguracij brez predhodne najave, pridružujemo si pravico do napak v cenah, pomot, tehničnih sprememb, možnost dobav, sprememb postopkov. Slike, ki so objavljene v spletni trgovini so lahko tudi simbolične, čeprav se trudimo, da je slikovni material identičen kupljenemu izdelku.

Pridružujemo si pravico do stornacije naročila brez obvestila v kolikor je ta nepopolno izpolnjen (napačna telefonska številka, nepravilen (nepopoln) naslov za dostavo, napačna e-pošta, naslov za dostavo itd.). Za naročila nižja od 50 EUR je običajno potrebno plačilo po “predračunu”. V kolikor kupec ne prevzame naročenega blaga, si pridružujemo pravico, da poravna stroške, ki so pri tem nastali. Za morebitne napake se iskreno opravičujemo.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani.

Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR

Podatke, ki jih zbiramo:

 • Ime in Priimek, Naslov, telefonsko številko in elektronski naslov
 • IP številko oz. naslov iz katerega stranka dostopa do spletnega mesta
 • Datum in časa dostopa obiska spletnega mesta
 • Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je v primeru naročila (pogodbe – nakupa na daljavo) ,kar pomeni, da stranka privoli v obdelavo osebnih podatkov
 • Osebni podatki se obdelujejo za namen komuniciranja po e-pošti, sms-u ali telefonu z namenom obdelave naročila, odgovora na posameznikovo vprašanje ali povpraševanje.
 • IP naslov ter datum in čas obiska spletnega mesta se obdelujejo zaradi preprečevanja zlorab.

Vpisane osebne podatke pri naročilu hranimo toliko časa dokler lahko purepannonia.si  in posameznik drug proti drugemu uveljavljata pravne zahtevke na podlagi sklenjene pogodbe oz. pet let od prenehanja veljavnosti pogodbe.

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, posameznik osebnih podatkov ni dolžan posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posreduje ne more prejeti blaga, storitev ali odgovora na svoje vprašanje, ter informacij o novostih na spletni strani. Katere podatke je potrebno posredovati je navedeno pri posameznem spletnem obrazcu.

Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo nepooblaščenim osebam, razen tistim, ki izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov, na podlagi pisne pogodbe z www.purepannonia.si spletno trgovino (Lustija d.o.o.)

Pogodbeni izvajalci, ki jim posredujemo osebne podatke so:

Dostava paketov (DPD, kurirska in paketna distribucija, d.o.o.)

Pogodbeni obdelovalci, smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljalčevih (www.purepannonia.si)navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabljati za druge namene.

Spletna trgovina www.purepannonia.si in uporabniki osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v ZDA – vsi pogodbeni obdelovalci v ZDA so vključeni v program Privacy Shield.

Posameznik ima glede osebnih podatkov naslednje pravice:

 • Pravica, da od www.si kadarkoli zahteva:
 • Potrditev ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki
 • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije (namen obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabnike ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki)
 • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki ki jo določi sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in posameznik ne zahteva drugače se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahteva posameznik lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
 • Popravek netočnih osebnih podatkov

Omejitev obdelave, kadar:

 • posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov.
 • Je obdelava nezakonita in nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega posameznik zahteva omejitev njihove uporabe.
 • Upravljalec podatkov ne potrebuje več za namene obdelave jih pa posameznik potrebuje za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov
 • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru kadar posameznik prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov
 • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da posameznik  te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga prvotni upravljavec pri temu oviral.

Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Da za posameznika ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanje profilov, ki ima pravne učinke v zvezi s posameznikom ali na podoben način nanj znatno vpliva, če so izpolnjenje predpostavke iz člena 22. splošne uredbe o varstvu podatkov

Pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši splošno uredbo o varstvu podatkov. Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Privolitev je možno kadarkoli preklicati s poslano zahtevo na info@purepannonia.si . Po preklicu privolitve bo upravljavec www.purepannonia.si  podatke učinkovito izbrisal ali anonimiziral , tako da podatkov ne bo več mogoče povezati s posameznikom.

Po preklicu privolitve posamezniku ne bomo več mogli zagotavljati storitev za izvedbo katerih potrebuje osebne podatke glede katerih je posameznik preklical privolitev.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljana pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovi v pisni obliki in sicer na info@purepannonia.com.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljana pravic v zvezi z osebni podatki lahko upravljavec  od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec www.purepannonia.si mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebni podatki odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in naj pozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Upravljavec www.purepannonia.si izvaja ustrezne organizacijske in tehnične ukrepe za varovanje osebnih podatkov, ki so prilagojeni tveganjem, ki jih obdelava osebnih podatkov predstavlja. Navedeni ukrepi so opredeljeni v pravilniku o varstvu osebnih podatkov.

Več informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko dobite v Pravilniku o zasebnosti.

Ekipa Spletne trgovine www.purepannonia.si (Lustija d.o.o.) spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na spletni strani www.purepannonia.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Pravila in pogoji sodelovanja v nagradnih akcijah

1. člen

Ta pravilnik določa pravila in pogoje sodelovanja v nagradnih akcijah Pure Pannonia.

2. člen

V nagradni akciji lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Zaposleni v podjetju Lustija d.o.o. ter njihovi ožji družinski člani, v nagradni akciji ne smejo sodelovati.

3. člen

Organizator nagradnih akcij je: Lustija d.o.o. (v nadaljevanju organizator), Zagrebška cesta 20, 2000 Maribor. Davčna številka: SI59441933. Nagrade zagotovi organizator nagradnih akcij.

4. člen

Udeleženci lahko sodelujejo v nagradnih akcijah tako, da sledijo navodilom za posamezno nagradno akcijo, ki so del letakov, promo materiala in/ali članka oziroma objave o nagradni akciji.

5. člen

Sodelujoči se lahko potegujejo za nagrade v časovnem obdobju trajanja posamezne nagradne akcije, ki je objavljen na letakih, promo materialu in/ali članku oziroma objavi o nagradni akciji.

6. člen

Nagrajenci se razglasijo takoj po žrebu, objavljeni pa bodo tudi na Facebook strani organizatorja.

7. člen

Nagrade niso prenosljive ali izplačljive v denarju.

8. člen

Pogoj za prejem nagrade je, da izžrebanec posreduje organizatorju svoje osebne podatke: ime in priimek ter naslov prebivališča, na podlagi katerih lahko organizator pripravi vse potrebno za dostavo nagrade.
Akontacijo dohodnine za prejeto nagrado, v kolikor nagrada presega prag za obračun dohodnine, in morebitne druge dajatve opredeljene v zakonodaji Republike Slovenije, krije nagrajenec.
Izžrebancu bo predložen izračun akontacije dohodnine.
Pred prevzemom nagrade je izžrebanec dolžan plačati dohodnino in organizatorju predložiti dokazilo o plačani akontaciji dohodnine.
Organizator izroči nagrado izžrebancu najkasneje v dveh mesecih od plačila akontacije dohodnine na račun organizatorja. Akontacijo dohodnine bo organizator nakazal pristojnemu davčnemu uradu.
V primeru, da je dobitnik katere od nagrad mladoletna oseba, lahko nagrado prevzamejo starši ali zakoniti skrbniki ter organizatorju posredujejo zahtevane podatke, opredeljene v tem členu.

9. člen

Šteje se, da s samim sodelovanjem v nagradni akciji sodelujoči pristane na vse pogoje v zvezi z nagradno akcijo. Organizator nagradne akcije je odgovoren za reševanje reklamacij in prevzema odgovornost za pravilno izvedbo storitev.
V primeru utemeljenih reklamacij se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v razumnem času in o tem obvestil uporabnika. V kolikor se reklamacije nanašajo na ponudnika katere od nagrad, bo predmetne reklamacije posredoval ustrezni službi ponudnika nagrade.

10. člen

Žrebanje je dokončno, pritožba ni možna.
Nagrajenec žrebanja bo o načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti ali s sporočilom na socialnih omrežjih v roku petih delovnih dni.

Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med uporabniki spletne strani in ponudnikom se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bodo uporabniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bodo za reševanje sporov pristojna sodišča Republike Slovenije, in sicer po vsakokratnem sedežu ponudnika.

Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.