Gosji puh – simbol razkošja in udobja

Že od nekdaj so se ljudje, uporabljali naravne materiale kot je npr. puh, da so si zagotovili večjo udobje svojega bivanja. Moderni tehnologiji še do danes ni uspelo razviti enakovrednega umetnega materiala, kar se tiče toplote in udobja. Puh je najboljša izolacija in tudi najbolj ekološki material, saj ga je 100% mogoče reciklirati.

Kakšna je razlika med puhom in perjem?

Puh se razlikuje od perja, saj sta puh in perje sta dve različni vrsti perja. Poznamo različne vrste puha od različne vrsti perjadi (račka, goska, kokoš,…). Različne vrste puha se razlikujejo po njihovi toplotni prevodnosti, gostoti, mehkobi in sposobnosti prepuščanja vlage, odvisno od katere perjadi je pridobljeno.

Najbolj kvaliteten je gosji puh, ki se že dolgo asocira z razkošjem, maksimalnim udobjem, lahkotno mehkobo in razvajanjem – ustvarja izkušnjo najvišjega udobja. Kakovost puha je odvisna od več dejavnikov, višja kot je kakovost puha, večja je moč polnila in boljša je izolacija.

Puh je mehka splodnja plast peres, ki ga ptice nosijo ob telesu in se nahaja pod dolgim in tršim perjem, ki ima zaščitno vlogo. Puh je primarno toplotni izolator in ptice ščiti pred mrazom, jih ohranja tople in suhe.

Puh je mehki dlaki podobno »perje«, ki pa nima vejice, je kratko in tanjše jedro, sestavljeno iz veliko vlaken. Med temi vlakni nastanejo majhni zračni žepki in ravno ta zrak, ujet v puhu, zagotavlja najboljšo izolacijo na svetu.

En drobec puha tehta 0,001 g in vsebuje približno 1000 zračnih celic.

Odeje iz puha

Odeje iz 100% puha so redke, ker puh daje mehkobo, ne ustvarja pa oblike, zato se perje doda, da se zagotovi stabilnost in podporo odeji. Perje ima sposobnost vzdrževanja svoje oblike in daje podporo odeji, medtem ko puh ponuja najboljšo naravno izolacijo in mehkobo.

Mešanje perja in puha tako daje odeji boljšo strukturo in trdnost, hkrati pa ohranja naravne izolacijske lastnosti puha.

V salonu spanja Pure Pannina ponujamo 4 različne odeje z različno mešanico puha in perja za različne namene:

  1. Odeja Aeli, ki vsebuje 90 % puha in 10 % perja in je namenjena kot celoletna odeja za najbolj mehko spanje.
  2. Odeja Odeja Tonia Season 2 v 1, ki vsebuje 90 % puha in 10 % perja in je namenjena kot celoletna odeja za najbolj mehko spanje. Odeja je primerna za uporabo skozi celo leto, saj je sestavljena iz dveh odej, ki ju lahko uporabljate ločeno ali skupaj.
  3. Odeja Lugi, ki vsebuje 70 % puha in 30 % perja in je namenjena vsem, ki želijo mehkobo in hkrati občutek nežnega objema odeje med spanjem.
  4. Odeja Viva, ki vsebuje 20 % puha in 80 % perja in je namenjena vsem, ki želijo večji občutek stabilnosti/ občutek težnosti – odeje na sebi in se obenem razvajati z mehkobo in uživati v naravnih izolacijskih lastnosti puha.

 

Vzglavnik iz puha

Vzglavnik iz puha Aeli s specifično 3 komorno sestavo je revolucionaren izdelek, ki bo spremenil vaše spanje in zagotovil dodatno oporo vratnemu delu.

Puh je naravni material, ki je znan po svoji mehkobi, toploti ter kot odličen toplotni izolator, zato je vzglavnik iz puha odličen izdelek za zimo in hladnejše dni. Puh tudi prepušča vlago, zato ga z udobjem uporabljamo tudi v vročih poletnih dneh.

Vzglavnik s specifično 3 komorno sestavo ima poseben dizajn, ki zagotavlja dodatno oporo vratnemu delu. Komorice so različno napolnjene, to je odlično za tiste, ki imajo težave s hrbtenico, saj lahko izberejo višjo stopnjo opore za vratni del.

V salonu spanja Pure Pannina ponujamo 3 različne vzglavnike z različno mešanico puha in perja

 

Vabimo vas, da se v živo prepričate o kvaliteti naravnih izdelkov iz puha (odej iz vzgavnikov), obiščite naš salon spanja Pure Pannonia v Mariboru! Naše strokovno podkovano osebje vam bo svetovalo in pomagalo izbrati najbolj primerne naravne izdelke iz puha, ki bodo poskrbeli za vaš globok spanec ter spokojno noč.